NYHETER  |  AKTIVITETER  |  ORGANISERT TRENING  |  HALLBOOKING  |  LAGSPILLSERIEN  |  OM KLUBBEN  |  HISTORIKK  |  PRISER/INFO Information in English 
 

 
Informasjon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   LOGG INN
 
 

  Brukernavn

 

  

 

  Passord

 

  

 
 

  

 
 
 

  Ny bruker?

 
 

  Glemt passord?

 

LAGSPILLSERIEN > Informasjon


Sponsor: Stavern Sport

Velkommen til Larvik & Stavern Tennis Lagspill for to-personers lag

Sponset av Stavern Sport

 

For informasjon og regler, se videre nedover denne siden.

For resultater, tabeller, kontaktliste, match-tider osv for inneværende sesong, klikk her:

>>HØSTEN 2017<<

 


 

Historikk  / tidligere sesonger:
Vinter/Vår 2017 |  Høst 2016 | Vinter/Vår 2016 |  Høst 2015 |  Vinter/Vår 2015Høst 2014 |   Vinter/Vår 2014 | Høst 2013Vinter/Vår 2013

Arkiv over lagbilder:
Lagbilder Vinter/Vår 2017 |  Lagbilder Høsten 2016 | Lagbilder Vinter/Vår 2016 | Lagbilder Høsten 2015 | Lagbilder Vinter/Vår 2015 | Lagbilder Høsten 2014Lagbilder Vinter/Vår 2014


Om Lagspillserien:

Lagspillserien i Larvik & Stavern Tennis er en morsom aktivitet for lokale og regionale tennisspillere på ALLE nivåer som ønsker å ha det gøy med tennismatcher i helgene. I denne serien får du spille tenniskamper mot andre spillere på ditt eget ferdighetsnivå. Enten du er blant de beste eller nybegynner så vil du være i en divisjon hvor det bare er spillere ca. på ditt eget nivå.

I lagspillserien spiller to og to spillere sammen som et lag. Når det arrangeres kamp mellom to lag, så spiller den beste spilleren på det ene laget en singles-match mot den beste på det andre laget ("éneren mot éneren") og den svakeste på det ene laget spiller en singles-match mot den svakeste på det andre laget ("toeren mot toeren"). Deretter spiller lagene mot hverandre i en doubles-match.

I løpet av en sesong (ca. 3-4 måneder) skal hvert lag spille mot alle de andre lagene i sin divisjon. Siden en divisjon som oftest består av enten 5 eller 6 lag, så blir det altså enten 4 eller 5 slike matcher i løpet av sesongen.

Det som er avgjørende for hvilke lag som kommer høyt på tabellen er antall "Matcher vunnet" i løpet av sesongen. Dersom dette er likt går det til "Sett-forskjell" og dersom det er likt også går det til "Games-forskjell". Merk at selv om et lag har tapt begge singlesmatcher er det alikevel verdt å kjempe for en seier i doubleskampen, siden dette vil kunne gi en verdifull "Match vunnet".

En sesong går fra nyttår og frem til ca. slutten av april. Da gjøres opprykk/nedrykk av ett lag fra hver divisjon, og en ny sesong spilles på høsten, fra ca. 1. september og frem mot tidlig desember. I periodene fra ca. 1. mai til 1. september, og det meste av desember, er det ingen lagspillserie.

Ønsker du å melde deg på serien, så send en email til serieadministrator Bjørn Lynne på email bjornlynne@gmail.com eller pr SMS: 47 33 12 13. Du kan melde deg på som et to-personers lag (hvis du har en venn du vil spille sammen med), eller du kan melde deg på som enkeltperson og vi vil forsøke å finne en partner til deg.

 

Regler og kampavvikling:

Vi ber alle deltakere om å sette seg inn i disse reglene, slik at kampene og selve serien kan avvikles med minst mulig problemer.

Alle kamper spilles best av 3 sett, men hvis det skulle stå 1-1 i sett, så spilles det et "match-tiebreak" (først til 10, må ha to over) istedenfor et tredje og avgjørende sett. Hvis det blir 6-6 i et av de første to settene så skal settet avgjøres med et vanlig tie-break (først til 7, må ha to over).

Doubles/Singles: Som oftest begynner to Lagseriematcher samtidig, og vi har 3 baner til rådighet. Når vi har har 3 baner til å avvikle to lagkamper samtidig, så gjør vi det slik at den éne lagkampen starter med doubles, samtidig som den andre starter med to singles. Deretter omvendt. Hvilken kamp som skal starte med doubles og hvilken som skal starte med singles skal avgjøres ved trekning (myntkast eller snurre racket).

For sen ankomst: Dersom et lag eller en spiller fra et lag kommer for sent til kamp: 0-15 minutter: Taper 2 games og må starte første sett fra 0-2. 15-30 minutter: Må starte første sett fra 0-4. 30-45 minutter: Taper første sett 0-6. Mer enn 45 minutter for sent fremmøte: Taper kampen 0-6, 0-6.

Etter kampen er ferdig skal alle 4 spillerene samles og sørge for at alle er enige i hva resultatene ble. Skriv det gjerne opp. Spillerene blir enige om hvem som skal rapportere inn resultatet til serieadministrator Bjørn Lynne pr email bjornlynne@gmail.com eller pr SMS: 47331213 SAMME DAG som matchen har blitt spilt. Vær så snill og ikke slurve med dette, slik at Bjørn må skrive eller ringe rundt og spørre om å få resultater tilsendt.

Alle Set spilles som vanlige tie-break Set. (Tie-break på stillingen 6-6).

Alle matcher spilles som "best-av-3 Set", men med et avgjørende Match-tiebreak (først til 10, må ha to over) som erstatning for et fullt tredje sett.

I Singles spilles alle games som vanlige games, med fordel og deuce.

I Doubles spilles alle games som "No Ad, Receivers Choice"; Dvs. ett avgjørende poeng fra deuce. Mottakerlaget velger servens retning.

Dersom et sett har blitt vunnet på tie-break så skal det settet rapporteres som 7-6, og dersom det ble spilt et match-tiebreak som tredje og avgjørende sett så skal det også rapporteres som 7-6 (pr definisjon er det alltid 7-6 i et sett som har blitt avgjort med et tie-break). For eksempel: Lag A vant første sett 6-4. Lag B vant det andre settet på vanlig tie-break. Så ble det spilt et match-tiebreak som Lag B vant 5-10. Da skal dette rapporteres inn som 6-4, 6-7, 6-7.

Baller: Hver match-weekend starter med et nytt ballrør på hver bane. Baller leveres av klubben. Etter kampen ber vi alle spillere sørge for at ballene blir samlet inn og lagt tilbake i røret, og at dere etterlater ballrøret på toppen av glasskapet i vestibylen, der de skal stå klare til neste match(er). Etter at ballene har blitt brukt én weekend i Lagspillserien legges de vanligvis i ballmaskinen vår, og blir der tilgjengelig for bruk i trening.

 

Avgift og betaling:

Det koster kr. 500,- pr spiller pr halvårssesong å delta i lagspillserien. Faktura sendes ut av klubben i løpet av sesongen. Pengene dekker baneleie for hele sesongen (alle kampene spilles inne i hallen i Stavern), baller til avvikling av kampene, og premier til vinnerlag i hver divisjon.

Dersom én eller begge spillerene ikke har betalt kontigenten innen siste spilledag / premieutdelingen, så vil laget automatisk diskvalifiseres.

 

Dersom du eller din partner ikke kan stille til kamp:

Kan du eller din partner ikke stille til kamp på den fastsatte tiden, enten det dreier seg om skade, sykdom, hyttetur eller annet, så har du to valg:

(1) Du/dere kan ta kontakt med deres motspillere og forsøke å arrangere kampen på en annen dag. Du/dere skal selv ta kontakt med spillerene på det andre laget. Det er ikke opp til serieledelsen / administratoren for serien å ta kontakt med andre spillere for å forsøke å finne en ny tid for kamp. Du finner telefonnummer og email adresse til samtlige spillere i serien ved å klikke inn på linken til den aktuelle sesongen (f.eks. ">>Høsten 2014"<<) linken øverst på denne siden, og så klikke på "Kontaktliste"-fane nederst på neste skjerm. Pass på å sjekke online om det er ledige baner i hallen på tidspunkt som dere planlegger å flytte kampen til. Gå inn på LarvikStavernTennis.no -> Aktiviteter -> Tennishall. Der ser dere ledige timer i grønt, opptatte timer i rødt. Når alle har blitt enige om den nye tiden for kampen, informér serieadministratoren om dette, slik at han/hun booker baner til dere på det aktuelle tidspunktet.

(2) Eventuelt så kan den skadde / syke / bortreiste spilleren erstattes av en reservespiller. Dette kan dog ikke være en spiller som spiller i den samme divisjonen, eller en høyere divisjon, enn ditt lag. Det kan kun være en spiller som er i en lavere divisjon eller som ikke spiller i serien i det hele tatt. Ved bruk av reservespiller skal man bruke skjønn og ikke sette inn en spiller som er klart bedre enn den spilleren han/hun erstatter. Reservespilleren skal være cirka på samme nivå, eller svakere. Et lag skal ikke oppnå en klar fordel ved å stille med reservespiller.

Dersom en kamp skal flyttes så skal begge lag jobbe sammen i god tro om å finne et nytt tidspunkt for kampen. Det ligger dog et særskilt ansvar på det laget som ikke kunne spille på det siste avtalte tidspunktet, for å jobbe med å få istand et nytt tidspunkt for kampen. Det er ikke nok å sende en SMS og foreslå én annen tid, og dersom dette ikke passer for det andre laget, eller det ikke kommer svar, så stopper alt opp og kampen blir hengende "på ubestemt tid". Dersom kommunikasjonen har stoppet opp (begge parter føler at de venter på svar eller forslag fra det andre laget), så er det det laget som ikke kunne stille på det siste avtalte tidspunktet for kampen som har ansvaret for å få i gang kommunikasjonen igjen, og det skal forsøkes både SMS, e-post og telefonsamtaler for å få til dette, helt til et nytt tidspunkt for kampen er avklart. 

Dersom kampen ikke har blitt spilt innen premieutdelingen skal foregå, vil det laget som ikke kunne stille opp på det siste avtalte tidspunktet  tape kampen på walkover.

Dersom én spiller fra et lag er skadet / syk / bortreist og det ikke lar seg gjøre å få gjennomført kampen så kan alikevel den andre spilleren stille opp og spille sin singles-kamp.  Den andre singles-kampen og doubles-kampen vil bli tapt på walkover pga den spilleren som ikke stilte til kamp.

Opprykk / nedrykk:

Når en sesong avsluttes vil, som hovedregel, vinnerlaget av hver divisjon rykke opp til en høyere divisjon, mens det laget som endte nederst vil rykke ned en divisjon for neste sesong.

Dersom det kommer til et helt nytt lag som ikke har spilt i serien før, så plasserer vi det laget direkte inn i en divisjon hvor vi synes de hører hjemme, basert på cirka ferdighetsnivå. Hvis et relativt godt lag kommer inn i serien, så behøver de altså ikke å starte nederst i 5. divisjon. Er de på 1. divisjons-nivå så settes de direkte inn i 1. divisjon, osv.

Dersom spillere bytter partnere og dermed danner et nytt lag, selv om disse spillerene har spilt i serien tidligere, så vil det "nye" laget vurderes på samme måte som et helt nytt lag, og settes direkte inn i en divisjon basert på cirka ferdighet.

Fordi det kan komme til nye lag direkte inn i en divisjon, eller lag kan forsvinne ut fra en divisjon, så kan det forekomme at to lag rykker opp, eller at to lag rykker ned. Man kan også være heldig å slippe nedrykk selv om man har kommet nederst i sin divisjon, for eksempel pga at den divisjonen under har fått tilført et helt nytt lag, eller at det blir for få lag i den divisjonen du endte nederst i.

Det er derfor viktig å forstå at opprykk og nedrykk av ett lag forsøkes gjennomføres -- men at mellom hver sesong bruker vi litt skjønn, og du KAN komme til å rykke ned eller opp selv om du ikke har kommet helt nederst eller øverst på tabellen.

Når det er sagt, så forsøker vi å aldri gjøre unntak fra regelen om at hvis du har vunnet en divisjon, så skal du rykke opp.

 
Besøk vår side: